Hungary Hungary  |  
Magyar
Loading...
The product in the picture may feature optional equipment.

PK1500 rakatvágó

Végezze a deszkarakatok vágását költséghatékonyan és lenyűgöző precizitással.

A rakatvágó a deszkarakatok nagy pontossággal történő keresztbevágását teszi lehetővé. A 150 cm, 135 cm vagy 120 cm (59", 53" vagy 47") hosszú vezetőlemez kormányzását a vezetőlemez orrtartója végzi. A lánc szabványos 3/8”-os keresztben vágó lánc, melyet saját, erős, 5 kW-os (7 lóerős), 3 fázisú E5000 típusú villanymotorunk hajt meg. A Logosol filozófiájával összhangban megvizsgáltunk egy korábban csillagászati áru funkciót, majd legyártottunk rá egy kisebb és egyszerűbb megoldást. Így a rakatvágó lineárisan függőleges irányú vágásra képes, mely szolgáltatás normál esetben csak nagyobb ipari gépeknél található meg. A lineáris vágás előnyei abban nyilvánulnak meg, hogy a kapacitás lényegesen megnövekszik mind a fűrészelési sebesség, mind pedig a deszkarakat mérete vonatkozásában. A Logosol rakatvágója aránylag kis súlyú, mivel főleg alumíniumból készül. A nagyméretű kereknek köszönhetően a gép kézzel könnyen mozgatható. Az egyik kerék magassága állítható, a vágást rögzített irányzékok segítségével lehet beállítani. A rakatvágóval együtt van leszállítva egy 2 m (6 láb 7") hosszú mérőrúd, mely jól használható a rakat hosszának megmérésére.

Csökkentse a ráfordított időt

Mért pazarolná az időt a deszkák egyenként történő levágásával? A Logosol rakatvágójával egyszerre végezheti el egy egész deszkarakat vágását. Csak állítsa be a kívánt hosszúságra, majd hagyja, hogy a rakatvágó gyorsan és hatékonyan elvégezze a munkát. Amihez máskor egy teljes nap kellett, azt most elvégezheti fél óra alatt; Amihez máskor egy teljes hét kellett, azt most elvégezheti fél nap alatt. Könnyű, élvezetes, és időt takaríthat meg vele más dolgokra.

Csökkentse a költségeket

Ha rendszeresen végzi nagy mennyiségű épületfa hosszra vágását, akkor azt a legkönnyebben egy rakatvágóval lehet megoldania. Időt takarít meg vele. A testét megviselő monoton feladatok is kiküszöbölhetők a gép használatával. A Logosol mobil rakatvágója nem foglal el nagy helyet, és mivel gyorsan vágja a rakatokat, így azok könnyebben kezelhetők, ezáltal még több hely takarítható meg. A Logosol rakatvágója olyan kis beruházást jelent, hogy már kis térfogatok vágásakor is rentábilis a használata.

Vágjon pontosan

A Logosol rakatvágójával a deszkarakatok vágása +/- 2 mm (1/16") pontosságig hajtható végre. Ez a kétvégén rögzített vezetőrudat tartalmazó kapuzati technológiánknak köszönhető. A pontossága lényegesen jobb, mint a hasonló, elforgatható vezetőrudakkal rendelkező, azaz radiális vágásra képes rakatvágók.

Egyszerű telepítés

Nincs szükség speciális telepítésre. A rakatvágó a leszállításakor azonnal üzemkész. A kis súlyának köszönhetően könnyen rágördíthető a levágandó rakatra. A rakatnak nem kell pontosan szintben állnia, mivel a rakatvágó beállítható a megfelelő szögre. Állítsa vonalba a vágandó anyagot, állítsa be a rakatvágót, nyomja meg a start gombot és hagyja, hogy leereszkedjen a vezetőlemez a deszkákon keresztül.

 


 

Műszaki adatok

Munkaméretek

Maximális deszkarakat az 1500-as rakatvágó estén:

Max. szélesség: 1442 mm (57”)

Max. magasság: 1450 mm (57")

Méretek

Rakatvágó külső méretei.

Hossz: 2600 mm (102")

Szélesség: 1100 mm (43")

Magasság: 1900 mm (75")

Villamos rendszer és motor

A speciális tekercselésű villanymotor névleges teljesítménye 5 kW (7 lóerő). Vágáskor a motor terhelése 7-8 kW. A motor hőmérséklet érzékelővel van ellátva.
Állandó összteljesítmény: 5 kW (7 lóerő)
Elektromos tápfeszültség: 3 fázisú, 400 V, 16 A

Rendelhető 3 fázisú, 220 V-os, 30 A-es kivitel is
Szigetelési osztály: IP54
Ez a szigetelési osztály azt jelenti, hogy a motor és a teljes villamosrendszer fröcskölő víz elleni védelemmel rendelkezik, így kültéren képes ellenállni az esőnek.

Zajszint és ergonómia

Az 1500-as típusú rakatvágó kialakítása a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítja a felhasználó számára. A kezelőszervek a munkavégzés magasságában helyezkednek el, és a plexiüveg lap megóvja a gép kezelőjét a szétrepülő forgácsoktól. A gép zajszintje miatt hallásvédelemre van szükség.

Hangnyomás: 102,0 dB (A)

Hangteljesítmény: 113,0 db (A)

Vibráció a kezelőszerveknél: Nagyon alacsony

Vágó készülék

A Logosol nagy tapasztalatokkal rendelkezik a különböző vágógépek terén, ezért 3/8”-os keresztben vágó lánc használata mellett döntött a rakatvágó esetében.

Láncosztás: 3/8"

Lánc sebessége: 22,5 m/s (78 láb/s)

A faforgács kezelése

A rakatvágó tökéletesen működik bármilyen fűrészpor eltávolító berendezés nélkül. De mivel a használata közben jelentős mennyiségű fűrészpor keletkezik a munkahelyen, azért tanácsos forgács és fűrészpor elszívót alkalmazni. Az 1500-as rakatvágóhoz megrendelhető egy egyszerű, a rakatvágó tartólábaira szerelhető forgács és fűrészpor elszívó tartozék. A rakatvágó meglévő forgács és fűrészpor elszívó rendszerhez történő csatlakoztatása is megfelelő megoldás.

Fűrészpor kivezető cső (rugalmas tömlő csatlakoztatásához): 100 mm (3 15/16”)

Forgács elszívó minimális kapacitása: 700 m3/óra (24500 köbláb/óra)

 


 

 • Alumínium gerendákból összeállított könnyű súlyú és masszív szerkezet - 100%-os korrózió elleni védelem.

   

 • A fűrészelési vonal precíz beállítását szintező irányzékok teszik lehetővé.

   

 • Max. 1,5 m x 1,5 m (5 láb x 5 láb) méretű rakatok fűrészelésére képes. +/-2 mm-es (1/16"-os) pontosság.
 • A fűrész kenése önműködően, nagy és átlátszó olajtartály segítségével történik.
   
 • A motor maximális teljesítménye 10 kW (14 lóerő).

   

 • A nagy kerekeken könnyen mozgatható.

   

 • Forgattyú által működtetett függőleges szögbeállítás.
 • Az adapter emelését és süllyesztését forgattyú működteti.

   

 • Szintezőkar a fűrészjárat pozíciójához.
   

 • 4"-os (100 mm-es) fűrészpor gyűjtő csatorna.

 

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük.

neutral

Személyes kiszolgálás

 

Számunkra természetes, hogy elsőrendű személyes kiszolgálást nyújtsunk.

neutral

20 éves gyakorlati tapasztalat

 

A Logosol készülékek tervezésében és közvetlen használatában 20 évnyi alapos tapasztalattal rendelkezünk.

neutral

Korlátlan támogatás

 

A termékek megismeréséhez és azok használatához korlátlan támogatást nyújtunk.

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük. Főszezonban a kiszállítás időtartama kissé megnövekedhet. A tartozékok és a pótalkatrészek kiszállítása igen rövid határidővel történik.

neutral

Két éves garancia

 

Az összes új gépre két év garanciát adunk Önnek. A gépek normál használata során előadódó gyártási hibákra és problémákra terjed ki, az ékszíjakhoz, vezetőlemezekhez és láncokhoz hasonló fogyóeszközökre nem vonatkozik.

neutral

60 napos pénz-visszafizetési garancia

 

Az összes gépünkre 60 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk. Önnek két hónapja van rá, hogy eldöntse, megfelel-e a gép az Ön számára. A vágó készülékekre, gyalu-és kelelőkésekre és egyéb fogyóalkatrészekre nem terjed ki a pénz-visszafizetési garancia.

Cikksz.
Leírás
Ár (ÁFA nélkül)
8530-000-1500
4.590.000,00 Ft
A szállítási költséget az ár nem tartalmazza. Az összes ár ÁFA nélkül értendő. ÁFÁ-s árak mutatása

NOVITAS – INVEST Kft. | Acél u. 2. | 8200 Veszprém MAGYARORSZÁG | Telefonszám: 0670/4222440 | Fax: 0688/424614 |