Hungary Hungary  |  
Magyar
Loading...
The product in the picture may feature optional equipment.

Láncélező robot

 

A Logosol büszkén mutatja be teljesen új, automata láncélezőgépét.

 

A szabadalmaztatott konstrukció az automata láncélezőgépek terén sok éves tapasztalattal rendelkező Markusson Development céggel közösen került kifejlesztésre. Az élezőrobot forradalmasítja a láncfűrészes fűrésztelepekkal folytatott munkavégzést, és Ön része lehet annak a luxusnak, amit az állandóan tökéletes lánccal rendelkező láncfűrész birtoklása jelent. Ha akarja, akkor a szomszédjai láncait is megélezheti vele.

Valóban éles láncok

Az automatikusan történő élezés mellett a gép meghökkentően élessé is varázsolja a láncokat. Tudományos alapú bizonyítékok nélkül is állíthatjuk, hogy a vágófogak élei élesebbek egy újonnan vásárolt lánc fogainál, fűrészelés alkalmával ez jól érzékelhető. Mind az 1,3 picco láncokat mind a szokványos 1,6-3/8"-os láncokat, de a 0,325 méretű láncokat is egyaránt meg tudja élezni. A fog szöge és a vágás szöge is állítható.

Egy láncélezéshez egy beállítás szükséges

A gép egyszerre egy oldalát élezi meg a láncnak. Ez azt jelenti, hogy egy idő után át kell állítani az élezőfej szögét, és egy foggal előre kell léptetni a láncot a lánc másik oldalának élezéséhez. A készülék percenként tíz fogat élez meg. Egy lánc élezése oldalanként kb. 1,5 percet vesz igénybe. Az élezőfej indításához és átállításához nagyjából fél percre van szükség.

Nem égeti meg a fogat

Minden Logosol fűrésztelep tulajdonosa tisztában van vele, hogy rendszeresen el kell végezni a lánc élezését, de épp csak annyit kell lereszelni belőle, hogy a fogak visszanyerjék az élességüket. Ez természetesen nem okoz problémát az élezőrobot számára. Ettől sokkal érdekesebb az, hogy a gép képes kijavítani a láncnak az építőfában lévő szögek által okozott sérüléseit. Függetlenül attól, hogy mennyi lemunkálást választ, a gép nem fogja megégetni a fogakat.

Még az erdőben is automatikusan végzi az élezést

Fűrészeléshez nem kell minden esetben villanyáramnak rendelkezésre állnia. Mivel a robot 12 V-tal működik, így gépkocsi akkumulátorról is üzemeltetheti. Az akkumulátor töltése több száz lánc élezésére elegendő. Gépkocsikhoz való, olcsón beszerezhető indítássegítő készülékkel is üzemeltetheti. Szokványos akkumulátortöltő is egy lehetséges választás. Az élezőgép erős sarukkal ellátott, lecsatolható kábellel együtt kerül leszállításra.

Élez, miközben Ön fűrészel

Az a legjobb, ha a lánc páros számú fogat tartalmaz, azaz ugyanannyi jobb és bal foggal rendelkezik. A lánctagok száma így pontosan osztható néggyel, pl. 60 hajtás tag.). Ebben az esetben minden oldalon hagyhatja párszor körbefutni a láncot. Minden egyes körbefutással élesebbé válik a lánc, egészen addig a pontig, amikor a köszörűtárcsa már nem ér hozzá a fogakhoz. Ha a lánc páratlan számú fogat tartalmaz, vagy a láncon csak egy fordulatos köszörülést kíván végezni, akkor egy kis kapcsot kell ráillesztenie a láncra, ami egy fordulat után automatikusan megszakítja az élezési folyamatot.

0 fok

Az egyik dolog, ami azt jelzi, hogy a gép tökéletesen köszörül az, hogy bármilyen szög nélkül lehet köszörülni vele a hasító fűrészláncokat. Normál esetben ez nem lehetséges, mivel a fogak legkisebb eltérése következtében már ferdén fog vágni a lánc. Ismét - tudományos alapú bizonyítás nélkül - kijelentjük, hogy igen jó eredményekkel teszteltük ezt. A lánc 0 fokos élezése számos előnnyel jár Önnek: egyszerre végezheti az összes fog élezését, a vágott felület észrevehetően jobb lesz, és gyorsabban tud vágni a lánc.

Már régóta vártunk erre

Mi, akik a Logosolnál dolgozunk már régóta vártunk egy ilyen gépre. Az élezőrobot nagy segítséget jelent az összes Logosol fűrésztelep tulajdonos munkájában. Ha a villanyfűrész automata előtolásához viszonyítja, akkor az élezőrobot ugyanolyan komfortfokozattal fog rendelkezni. Egy másik dolog az, hogy észrevehetően jobb lesz a fűrészelés eredménye, továbbá csökken a vágókészülék kopása és elhasználódása.

 

Egy igaz történet: egy svéd Logosol fűrésztelep tulajdonos kölcsönkért egy élezőrobotot kipróbálás céljára. Másnap, amikor megkérdeztem tőle, hogy mentek a dolgok, ezt válaszolta: "Tökéletesen megéleztem 42 láncot!" mire azt kérdeztem, mennyi ideig tartott ez. Azt mondta: "Két sörnyit."

 

Ahogy már megszokhatta két hónapos visszafizetési garancia, és két éves teljeskörű garancia jár Önnek. Nem lesz elégedetlen!

 


 

"Köszörülje úgy a láncokat, hogy a felsőlap szöge 10 fokos, és az oldallap szöge kb. 50 fokos"

 

Mattias Byström,

Termék manager

bengt-olov

 

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük.

neutral

Személyes kiszolgálás

 

Számunkra természetes, hogy elsőrendű személyes kiszolgálást nyújtsunk.

neutral

20 éves gyakorlati tapasztalat

 

A Logosol készülékek tervezésében és közvetlen használatában 20 évnyi alapos tapasztalattal rendelkezünk.

neutral

Korlátlan támogatás

 

A termékek megismeréséhez és azok használatához korlátlan támogatást nyújtunk.

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük. Főszezonban a kiszállítás időtartama kissé megnövekedhet. A tartozékok és a pótalkatrészek kiszállítása igen rövid határidővel történik.

neutral

Két éves garancia

 

Az összes új gépre két év garanciát adunk Önnek. A gépek normál használata során előadódó gyártási hibákra és problémákra terjed ki, az ékszíjakhoz, vezetőlemezekhez és láncokhoz hasonló fogyóeszközökre nem vonatkozik.

neutral

60 napos pénz-visszafizetési garancia

 

Az összes gépünkre 60 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk. Önnek két hónapja van rá, hogy eldöntse, megfelel-e a gép az Ön számára. A vágó készülékekre, gyalu-és kelelőkésekre és egyéb fogyóalkatrészekre nem terjed ki a pénz-visszafizetési garancia.

NOVITAS – INVEST Kft. | Acél u. 2. | 8200 Veszprém MAGYARORSZÁG | Telefonszám: 0670/4222440 | Fax: 0688/424614 |