Hungary Hungary  |  
Magyar
Loading...

Banner newsletter hu 20151207

The product in the picture may feature optional equipment.

Bemutatjuk az új svéd Sauno faanyag szárítókamrát

 

Az új svéd szárító technológia lehetővé teszi a fafeldolgozó kisiparosok számára, hogy rövidebb idő alatt jobb eredményeket érhessenek el. A Sauno szárítókamra gőz és magas hőmérséklet segítségével végzi az épületfa szárítását. Feszültségmentesíti, és repedések nélkül kiegyenesíti az épületfát. Egy héten belül gyaluláshoz megfelelőre szárítja a fát. Az árak a szárítóegységre értendők. A szárítószekrényt Ön építi fel szigetelt anyagból. A szerelvények és az építési utasítás a szállítmány részét képezik.

 

A fa kiszárítása az épületfa előállítási eljárásának legnehezebb (és legidőigényesebb) része. Ez az új svéd szárító technológia most sokkal költséghatékonyabbá teszi a folyamatnak ezt a részét a kisipari termelők számára. Mivel ez ún. csináld magad megoldás, így a megtakarítások még jelentősebbek lesznek. A Sauno faanyag szárítókamra most kétféle, 2 kW-os és 4 kW-os méretben rendelhető meg a Logosoltól. A szárítókamra skálázható, mivel több egység is telepíthető nagyobb szárító kapacitás eléréséhez.

 

A kiváló működés alapját a szárítási módszer adja, melyet pihentetve történő szárításnak neveznek. Ezt a módszert alkalmazzák a nagy fűrésztelepek legjobb építőfájuk szárításához annak érdekében, hogy csökkentsék a felgyorsított szárítás által okozott repedések és egyéb sérülések előadódását.

 

Az épületfa szárításakor az a probléma, hogy a fa nem akar megszabadulni a benne lévő víztől. Ha ez nem így lenne, akkor a fák nem tudnák túlélni az aszályos vagy talaj menti faggyal járó hosszú időszakokat. Először az épületfa 70-75°C -ra (158-167°F-ra) történő felmelegítése és gőzölése hatására megváltozik a fa struktúrája, ami lehetővé teszi a víz kifelé áramlását a fa belsejéből. A következő lépés az épületfa 40-50°C-on (104-122°F-on) történő víztelenítése.

 

Az eredmény olyan "bútor-száraz" épületfa, amely kevesebb repedést tartalmaz és egyenesebben szárad a levegőn szárított épületfához képest. De a legnagyobb különbség a ráfordított időben mutatkozik meg. Az időszükséglet a felhasznált fa típusától, és az elvárt nedvességtartalomtól függően változik. Például 17 százalékos nedvesség tartalmú puhafa szekrények készítéséhez megfelelő nedvesség szintekre történő kiszárítását egy hét alatt elvégezheti. Frissen kivágott lucfenyő gyaluláshoz megfelelő nedvesség szintekre történő szárítása 7-10 nap alatt végrehajtható.

 

A módszer további finomításokon ment keresztül az évek során, és túlzás nélkül állítható, hogy a Sauno faanyag szárítókamra a legjobban kipróbált kisipari épületfa szárítókamra a piacon. Mivel a szárítókamrát a vásárló maga építi fel, így a beruházás költségei alacsonyabbak lesznek más szárítási megoldásokhoz viszonyítva. A szárítóegység két méretben, 2 kW-os és 4 kW-os kivitelben rendelhető, ami 3,5 vagy 12 köbméter (1500 vagy 5000 köbmennyiség) épületfa szárításához megfelelő. A szárítókamrához utasítást mellékeltünk a szárítókamra egységeknek a helyi Ezermester boltokban készen kapható új szigetelési technológiák felhasználásával történő összeszereléséhez.

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük.

neutral

Személyes kiszolgálás

 

Számunkra természetes, hogy elsőrendű személyes kiszolgálást nyújtsunk.

neutral

20 éves gyakorlati tapasztalat

 

A Logosol készülékek tervezésében és közvetlen használatában 20 évnyi alapos tapasztalattal rendelkezünk.

neutral

Korlátlan támogatás

 

A termékek megismeréséhez és azok használatához korlátlan támogatást nyújtunk.

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük. Főszezonban a kiszállítás időtartama kissé megnövekedhet. A tartozékok és a pótalkatrészek kiszállítása igen rövid határidővel történik.

neutral

Két éves garancia

 

Az összes új gépre két év garanciát adunk Önnek. A gépek normál használata során előadódó gyártási hibákra és problémákra terjed ki, az ékszíjakhoz, vezetőlemezekhez és láncokhoz hasonló fogyóeszközökre nem vonatkozik.

neutral

60 napos pénz-visszafizetési garancia

 

Az összes gépünkre 60 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk. Önnek két hónapja van rá, hogy eldöntse, megfelel-e a gép az Ön számára. A vágó készülékekre, gyalu-és kelelőkésekre és egyéb fogyóalkatrészekre nem terjed ki a pénz-visszafizetési garancia.

Cikksz.
Leírás
Ár (ÁFA nélkül)
A szállítási költséget az ár nem tartalmazza. Az összes ár ÁFA nélkül értendő. ÁFÁ-s árak mutatása

NOVITAS – INVEST Kft. | Acél u. 2. | 8200 Veszprém MAGYARORSZÁG | Telefonszám: 0670/4222440 | Fax: 0688/424614 |