It looks like you come from United States! We suggest you visit the local website: www.logosol.us (Ignore)
Hungary Hungary  |  
Magyar
Loading...

Banner newsletter hu 20151207

The product in the picture may feature optional equipment.

Logosol M8 – A hordozható svéd fűrésztelep

 

A Logosol M8 fűrésztelep segítségével gyorsan legyárthatók a farönkökből a kívánt hosszúságú és méretű kiváló minőségű deszkák és lapok. A fűrésztelep könnyen használható - kezelése minden szempontból egyszerű.

Azonnal kiváló eredmények érhetők el vele.

logosol-m8-film
Tekintse meg az új M8-ról készült bemutatót

Ha még sohasem vágott építőfát, akkor az M8 a tökéletes választás az Ön számára. Gyorsan hozzáfoghat a munkához és egészen egyszerű a fűrésztelep használata. Már az első munkanapon jó nagy rakat deszkát és falapot gyárthat le a készülékkel. A beállítás gyorsaságát és pontosságát jól látható skálák és a fix lépésekben történő fűrészelés lehetősége teszi lehetővé. Mindenre kiterjedő, világos tájékoztatást az összes fűrészalommal együtt leszállított kézikönyvben találhat.

 

A gép lenyűgöző pontossággal dolgozik, függetlenül attól, hogy furnérozáshoz deszkákat, vagy gerendaházhoz négyszögletes gerendákat fűrészel. Az M8 bármilyen kerti és erdei fa, így tölgy, nyár, boróka, alma, megy, vörösfenyő vágására egyaránt alkalmas. A felsorolás korántsem teljes, ezeken kívül számos más fajta is feldolgozható.

Erős és szilárd váz

A fűrésztelep fantasztikus minőséget biztosító erős eloxált alumínium anyagból készül. Amellett hogy korlátlanul rozsdaálló és kültéren tárolható, olyan erős és szilárd, hogy könnyen megtart nagy átmérőjű rönköket is. Ugyanakkor kis súlyának köszönhetően a készülék kézzel felemelhető és mozgatható. A fűrésztelep bevonata finom és szennyezéstaszító felület kölcsönöz, amely még a hó és a jég megtapadását is megelőzi. A fűrésztelep gyakorlatilag gondozásmentes, évtizedekig bármikor üzemképes, amikor Önnek szüksége van rá.

Átgondolt ergonómia

A rönkrámpák és beépített csörlőkkel ellátott rönkágyak lehetővé teszik, hogy az építőfa vágását nagyobb erőkifejtés nélkül hajthassa végre. A berendezés olyan szintre emeli fel a rönköt, ahol annak kényelmesen elvégezhető a fűrésztelepre történő rögzítése. A kompakt kivitel még egyszerűbbé teszi a rönk megfordítását, mivel ekkor Ön közelebb tud állni a fűrésztelephez, és jobb munkapozíciót vehet fel. Egy másik, az Ön számára hasonlóan fontos kényelmi tulajdonság az, hogy a deszkák jól hozzáférhető csípőmagasságba kerülnek, így könnyen leemelhetők a fűrésztelepről.

 

Más szavakkal a Logosol fűrésztelep nem csak időt takarít meg Önnek, hanem az Ön hátát is megkíméli.

 

A fix gerendatartók pontosan meghatározott szögben vannak rászerelve a rönkágyakra. A fix tartók időt takarítanak meg, mivel nem kell újra beállítani őket a fűrész egyes vágásai között, és nem kell beszabályozni a rönköt befogó elemeket. Ez még jobb pontosság elérését teszi lehetővé, mivel a deszkákra vágandó rönk alátámasztása a rönkágytól a rönk felső része irányában történik.

 

Emellett a fűrésztelep kivitele alkalmassá teszi a készüléket téli fűrészelésre is. A fűrésztelep összes fontos funkciója távol esik a hólepeltől, a fűrészport a fűrészelés helyétől eltérő irányba szórja ki a készülék. Télen ez fontos tulajdonság, mivel a fűrészpor kötőanyagként működik, hatására a hó kőkeménnyé változik. A munka befejeztével a munkavégzés helyéről egyszerűen végrehajtható a fűrésztelep máshová telepítése.

Mobil vagy helyhez kötött termelés

Vásárlóink közül sokan helyhez kötötten használják a fűrésztelepünket. Ön azonban akár magával is viheti és összeállíthatja ott a fűrésztelepét, ahol a rönkök vannak, pl. az erdőben, az udvarán vagy bárhol máshol.

 

A Logosol fűrésztelepet legegyszerűbb egy szokványos láncfűrésszel meghajtani. Tipikus adapter a Stihl MS660, amely hét lóerős teljesítményének és vékony vezetőlemezének köszönhetően gyorsan elvégzi az építőfa vágását, és szép sima fűrészelt felületet biztosít. Ezzel a készülékkel egy perc alatt ötméternyit fűrészelhet le egy 15 cm (6") vastag négyszögletes rönkből. A nagy villamos adapter, a Logosol E8000 önműködő adagolás esetén megduplázza a sebességet, és a szalagfűrésszel akár 15 m/perces (50 láb/perces) sebességgel is fűrészelhet.

 

Azonban a műszaki adat egy dolog, és más a gyakorlatban történő munkavégzés. Az épületfát nem csak felfűrészelni kell, azt halomba is kell rakni. Továbbá az új rönköket oda kell görgetni a fűrésztelephez, és - ami a legfontosabb - időnként kávészünetre is szükség van. Mi, akik használjuk a fűrésztelepet, saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy egy munkanap alatt négy köbméter (850-1700 köbmennyiség) építőfát tudunk termelni, és ha van segítője, akkor Ön akár még ettől többet is elő tud állítani.

Jó építőfa - jó közérzet

Értékelni fogja a jó közérzetet, melyet a saját kezével lefűrészelt minőségi építőfával végzett munka kivált. A Logosol M8 fűrésztelep segítségével öröm az építőfa leszabása az Ön saját fáiból.

 

A legjobb dolog, amit nyújthatunk Önnek, mint új fűrésztelep tulajdonosnak valószínűleg az az elégedettség és büszkeség, melyet az első projektjének befejezésekor érez majd. Ez olyan beruházás, melyet nem fog megbánni, ezt garantáljuk Önnek!

 


 

• Az alapkivitel két rönkvégi támaszt tartalmaz – a tökéletes pontosság egészen az utolsó deszkáig biztosítható.

• Az állítható lábakkal gyorsan beszabályozható.

• Strapabíró, szennyezéstaszító felület. Sohasem rozsdásodik be.

• Gyorsan beállítható a fix magassági beállítások segítségével.

• Az északi éghajlati viszonyok között történő négyévszakos használatra van kialakítva.

• Kettős rönkbefogó elemek

• A rönkrámpák az alapkivitel részét képezik.

• Csörlős rönkágyak.

• Az alapmodell fűrészelési hossza 5,1 méter (17 láb).

• Könnyű és szilárd szerkezet – vigye magával a fűrésztelepet a farönkökhöz.

• Tartozékok: láncfűrész, rönk gyalupad és marógép, szalagfűrész, stb.

 


 

Kezeli a legtöbb méretet

A fűrésztelep 5,1 m-es (17 lábas) hosszig az összes szabványos alakú rönkön képes dolgozni. A rendelhető bővítések segítségével a hossz egyszerűen megnövelhető hosszabb rönkök feldolgozásához. Alapesetben 50 cm-es (20"-os) hozzáadott bővítések biztosítják a hosszabb rönkökhöz szükséges többlet hosszt és támasztékot. Az alacsony profilú hasító fűrészlánc 40 cm (16"), 50 cm (20”) és 63 cm (25”) vágáshosszal rendelhető, mellyel a legtöbb rönkátmérő lekezelhető (a különösen nagy rönkök kezeléséhez még ettől hosszabb láncok és lemezek is alkalmazhatók). A fűrésztelepre történő ráhelyezéshez túlságosan nagy rönköket egyéb változatos vágási technikákkal lehet felvágni az M8 fűrésztelepen. Ilyen megoldások például a nagyteljesítményű rönkadagoló állványok használata vagy akár a fűrésztelepnek a rönkre történő rászerelése.

Gyors összeszerelés

Az összeszerelését követően a telep azonnal pontos vágásra képes. Az alkatrészek kiváló minőségének és precizitásának köszönhetően nincs szükség a szögek beállítására. Egyetlen beállítást kell végrehajtani, ami a vágási magasság beállítása, és amint ezt elvégezték a telep összes dimenziója pontos lesz.

Hordozhatóság

A teljes fűrésztelep eloxált extrudált alumíniumból készült, a súlya csupán 52 kg (115 font) - egy személy is könnyen mozgathatja és a furgonja rakterén távoli helyekre szállíthatja. A malmot szállítsa, ne a rönköket!

Erős konstrukció

Az eloxált, extrudált alumíniumból készült telep a méretéhez képest rendkívül erős, a saját súlyának több mint tízszeresét képes megtartani és felemelni. Az alumínium a rendelkezésre álló legjobb minőségű, ugyanabba az osztályba tartozik, mint amit a repülőgépgyártáshoz is használnak.

Ergonomikus konstrukció

A telep tervezésekor a kezelőjét tartottuk szem előtt. Minden a megfelelő magasságban helyezkedik el ahhoz, hogy a hosszú órákon keresztül tartó üzemeltetést a hátgerinc megerőltetése nélkül lehessen végezni. Könnyen használható - nem kell tolni a fűrészt a fán keresztül.

Egyszerű karbantartás

Az M8 rozsdaálló - az összes alkatrésze ellenáll az időjárási viszontagságoknak. A konstrukciójához eloxált alumíniumot, rozsdamentes acél csavarokat és nejlon csúszkákat használtak fel. A telepnak nagyon kevés szétszerelendő, beállítandó vagy kopó alkatrésze van.

Munkaterület

A rönkök kezelését legjobb egy rönkadagoló állványon végezni, a fűrésztelep úgy van kialakítva, hogy lehetővé tegye rönkadagoló állványról a rönkök közvetlenül a rönkágyra történő átgörgetését, és a fűrészelés kényelmes magasságban történő elvégzését.

Pontos fűrészelés

A rönk két le és felfelé mozgatható rönkágyra kerül. A rönk egyik végét szöges ütköző rögzíti. A fűrész egyenes vezetősínen jár, és nagy pontossággal végzi a rönk fűrészelését. A speciális hasító fűrészlánc és lemez lehetővé teszi, hogy a láncfűrész még rosszabb minőségű gerendák esetében is nagy pontosságú egyenes vágást hajtson végre.

Simára megmunkált felület

Az M8-al megmunkált fűrészáru felülete egészen sima, kikészítése szalagcsiszoló géppel végezhető el. A független rönkágytartó megkönnyíti a rönk kezelését és pozícionálását, így a rönk vágását maximalizálva Ön a projektjeihez legmegfelelőbb fűrészárut állíthatja elő.

Különleges, alacsony profilú hasító fűrészlánc

A fűrésztelep esetében alkalmazott láncot a világ vezető láncfűrészgyártója állította elő, a lánc bevizsgáltan megbízható megoldás vágás céljára. Ez a különleges hasító fűrészlánc meglepően sima felületet produkál. A keskeny lánc esetében csupán 6 mm (¼") széles a fűrészjárat. Könnyen élezhetők, a láncok élessége 7 köbméter (3000 köbmennyiség) vágására elegendő.

Munkavédelem

A fűrésztelep tervezése a munkavédelmi szempontok figyelembe vételével történt. Vágás közben a lánc az ágynak húzva szorosan a helyén tartja a fát. A telep használatához mindkét kézre szükség van, ami minimális szinten tartja a balesetek lehetőségét.

Független rönkágytartó

A két rönkágy egymástól függetlenül le és felfelé mozog, ami a rönk könnyű szintezése útján biztosítja annak legtermelékenyebb vágását. A szolgáltatás lehetővé teszi ék alakú és szögben történő vágások végrehajtását is.

A rönkágyak két növekvő fokozat szerint emelkednek

Az elvárt pontosságú fűrészáru előállításához könnyen át lehet váltani a 6 mm-es (¼”) növekmény fokozatról a 3 mm-esre (1/8"). Az egyes gerandatartók maximális emelési kapacitását három, nejlon polipropilén kötéllel kombinált tárcsa biztosítja. Az M8 könnyen megemel akár 500 kg (1100 font) súlyú rönköt is.

Használati utasítás

Minden M8 készülék az összeszerelésére, az üzembeállítására és a fűrészáru vágására vonatkozó utasításokat tartalmazó 34 oldalas használati utasítással kerül leszállításra. A kézikönyvben az alkatrészek teljes listája, a karbantartásra vonatkozó információk és a munkavédelmi utasítások egyaránt megtalálhatók.

 


 

""A fűrésztelepeink legtöbb tulajdonosa szerint a fűrésztelep használatában az az elégedettség a legjobb, ami a saját építőfája felfűrészelésekor tölti el az embert. Ön is érezni fogja ezt, amikor az első adag felfűrészelt anyagot felhalmozza száradni. Mi több, még a kávéja is jobban fog ízleni, ha a saját kezűleg felfűrészelt pallókból, házilag készített verandáján ücsörögve issza meg azt. Ez a legkevesebb, amit érezni fog."
mattias_2010

Mattias Byström

Termék manager

 


 

Műszaki adatok

 

Súly: 52 kg (115 font) adapter nélkül

Hossz: Hosszúság alapkivitelben 5,5 m (18 láb)

Szélesség: 0,6 m (25") Magasság: 1,0 m (40")

Rönktartók közötti térköz: 2 m (79")

Rönkök maximális átmérője: 0,9 m (36")

Rönkök maximális hosszúsága: Hosszúság alapkivitelben 5,1 m (17 láb), azonban a fűrésztelep bármilyen hosszra kibővíthető.

Opcionális berendezés: Benzines láncfűrészek, villamos láncfűrészek, vezetőlemezek, láncok, rönk gyalupad és marógép, stb.

 


 

 • A benzines láncfűrész gyors mégis stabil rögzítését lehetővé tevő speciális csavaranyák.

   

 • A vezetősínen erőkifejtés nélkül csúsztatható szán.

   

 • A rönktartó könnyen beállítható (a skála beosztása 6 mm (1/4") és 3 mm (1/8").

   

 • A mérés látható és hallható fokozatai egyszerűvé és pontossá teszik a fűrésztelep beállításainak beszabályozását.

   

 • A támasztólábakat gyorsan és könnyen hozzá lehet igazítani az egyenetlen területekhez. 
   

 • A kinyúló rönköket biztonságosan megfogja a készülék és megelőzi azok elfordulását.

   

 • A rönktartók külön beállíthatók, ezáltal minimalizálható a felfűrészelt anyag vesztesége. Az emelőkötelekből és rönkágyakból felépülő emelőrendszer 500 kg-os (1100 fontos) emelőkapacitással rendelkezik.
 • Tökéletes derékszögelés. A rönkbefogó elemek a kiálló rönköt hosszú, rögzített korlátokhoz szorítják hozzá.

   

 • A rönkök kezelésére a rövid lábon található befogó felület szolgál. Rönkasztalok, rámpák és egyéb segédberendezések számára illesztési pontok vannak kialakítva.

   

 • A Stihl cég 10 fokos profilú lánca sima, 6 mm-es (1/4"-os) fűrészjáratot hagy maga után.
neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük.

neutral

Személyes kiszolgálás

 

Számunkra természetes, hogy elsőrendű személyes kiszolgálást nyújtsunk.

neutral

20 éves gyakorlati tapasztalat

 

A Logosol készülékek tervezésében és közvetlen használatában 20 évnyi alapos tapasztalattal rendelkezünk.

neutral

Korlátlan támogatás

 

A termékek megismeréséhez és azok használatához korlátlan támogatást nyújtunk.

neutral

Gyors szállítás

 

A legtöbb rendelést közvetlenül a raktári készletünkből teljesítjük. Főszezonban a kiszállítás időtartama kissé megnövekedhet. A tartozékok és a pótalkatrészek kiszállítása igen rövid határidővel történik.

neutral

Két éves garancia

 

Az összes új gépre két év garanciát adunk Önnek. A gépek normál használata során előadódó gyártási hibákra és problémákra terjed ki, az ékszíjakhoz, vezetőlemezekhez és láncokhoz hasonló fogyóeszközökre nem vonatkozik.

neutral

60 napos pénz-visszafizetési garancia

 

Az összes gépünkre 60 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk. Önnek két hónapja van rá, hogy eldöntse, megfelel-e a gép az Ön számára. A vágó készülékekre, gyalu-és kelelőkésekre és egyéb fogyóalkatrészekre nem terjed ki a pénz-visszafizetési garancia.

Cikksz.
Leírás
Ár (ÁFA nélkül)
4508-555-8001
Logosol M8 E8000-rel automata előtolással (E37)
1.889.400,00 Ft
4508-000-1000
Logosol M8, láncfűrész tartórendszer nélkül
820.750,00 Ft
4508-555-0660
Logosol M8 MS661-gyel és tartórendszerrel
1.261.610,00 Ft
4508-555-0055
Logosol M8 E5 Speed fűrésszel kézi előtolással
1.576.845,00 Ft
4508-555-0837
Logosol M8 E8 Speed Fűrésszel automatikus előtolással (E37)
1.959.750,00 Ft
4508-555-8000
Logosol M8 E8000-rel kézi előtolással (E37)
1.684.045,00 Ft
4508-555-1155
Logosol M8 E5 Speed Fűrésszel automata előtolással (E37)
1.782.200,00 Ft
4508-555-0800
Logosol M8 E8 Speed Fűrésszel kézi előtolással
1.754.395,00 Ft
A szállítási költséget az ár nem tartalmazza. Az összes ár ÁFA nélkül értendő. ÁFÁ-s árak mutatása

NOVITAS – INVEST Kft. | Acél u. 2. | 8200 Veszprém MAGYARORSZÁG | Telefonszám: 0670/4222440 | Fax: 0688/424614 |